Som tidligere nevnt er det en del utfordringer her med aa faa bakt kaker og laget mat. Det er ikke alt det er mulig aa faa tak i, og det en faar tak i smaker ikke noedvendigvis likt som det vi er vant med i Norge. I tillegg er det gasskomfyr og stekeovn her, og det er i hvert fall ikke jeg vant til..
I dag ble Tiffany med Malin hjem fra skolen og jeg tenkte at jeg skulle lage litt ekstra god mat. Til middag ble det flygende jacob. Den ble god den, men veldig sterk. Jeg antar at chili sausen jeg fikk kjoept her er noe sterkere enn den jeg bruker hjemme. Heldigvis hadde vi mye youghurt som funket fint til aa gjoere retten litt mildere. Til dessert hadde jeg laget islandskake. Det saa ut som den var relativt vellyket, men det luktet litt rart.. Jeg visste ikke helt hva det var, men trodde kanskje lukten kom av at vi fikk helt nye stekeovn i dag, og all plastikken paa sidene var ikke tatt helt av. Paa toppen av denne kaken skal det vaere pisket krem. Det er det umulig aa faa tak i her, eller rettere sagt, det er umulig aa faa tak i floete. Det jeg fikk tak i, og som visstnok er det som blir brukt her, er ferdig pisket krem paa boks. Holdbar i minst 6 maaneder... Da vi smakte paa kaken syns de andre at den var grei nok, men jeg syns den var aldeles forferdelig!! Jeg tror kanskje at kokosen var blitt harsk. Aesj, det var i hvert fall utrolig skuffende. Hva skal jeg da lage til alle bursdagene i hoest? Kanskje jeg boer proeve aa faa norsk kokos sendt ned hit, jeg tror nemlig at det var kokosen det var noe galt med. Kokos er ikke saa vanlig her og jeg maatte lete ganske lenge foer jeg fant en butikk som hadde denne.
Tidligere i dag har Lise og jeg vaert en liten tur paa Jam-e-jam og shoppet litt mat og ogsaa noen fine sjal. Jeg fikk ogsaa kjoept 2 par GEOX sko til Frida og 1 par GEOX sko til Alma. Det var nemlig halv pris! GEOX butikken var kjempefin og bare 10 minutters gange fra huset vaart. Det kan bli litt farlig... :o)
Vet mye om det å forsøke å bake i gassovn, det ble jeg aldri vant med i Polen. Men du finner sikkert en annen type kake du kan bake etterhvert? Øvelse gjør jo mester.
SvarSlett